Eynatten – Hauset – Raeren

Eynatten

In Eynatten stapt men langs weidenlandschappen en historische boerderijen.  Gut Neuenhof, Gut Stester, Hof Kinkebahn, Gut Möschenberg, etc… eveneens belangrijke zienswaardigheden: Amstenrather Haus (direct tegenover het hotel), Vlattenhaus, Herrenhaus, Burcht Raaff, het Wortelmuseum in Berlott en het historische bos ‘am Totleger’.

Hauset

Hauset ligt midden in het romantische Göhldal. De oude dorpskern, die vroeger rond een burcht gebouwt was, is nauwelijks nog te herkennen door enkele overgebleven gebouwstukken. De St. Rochuskappel, Hof Von Weersth en de imposante ‘Hammerbrücke’ zijn redenen om onze buurgemeente een bezoek te brengen. Het ‘Zandsteenwoud’ met zijn Zyklopenstenen is verbonden met het bos van Aken. Aan de grens ‘Köpfchen’, heeft de belgisch-duitse vereniging “KuKuK” haar Standplaats en brengt kunst, cultuur, geschiedenis en toerisme uit de de Euregio in bij elkaar.

Raeren

Als pottenbakkersdorp mag Raeren fier zijn op zijn burcht uit de 14de eeuw, die in de omgeving van Iter- en Periolbeek het Pottenbakkerijmuseumen en de toeristische dienst van de grootgemeente samengevoegd. Tijdens één van vele wandelungen ontdekt u Huis Bergscheid, Huis Raeren, Knoppenburg, Huis Moeris en Ravenhuis. Het Hertogenbos vormt de noordelijke rand van het beschermd natuurgebiet de “Hoge Venen”.